Vragen? Bel 06-13246136 of mail naar info@campinghetklaverblad.nl

Salland

Gastvrije Horeca

Salland rustpuntenSalland heeft veel te bieden wat betreft eetgelegenheden. Er zijn sfeervolle restaurants, gezellige eethuisjes, bruine cafés en theeschenkerijen die u van harte uitnodigen. Het kenmerk dat al deze verschillende bedrijven gemeenschappelijk hebben, is de Sallandse gemoedelijkheid. In Salland staat de klant nog centraal en is er nog alle tijd voor de gasten. Ook steeds meer restaurants in Salland ontdekken de meerwaarde van verse producten. De ambachtelijke bereidingswijze en de versheid van de producten geven een extra verfijnde smaak. Er is gelukkig weer aandacht voor het eigene wat het platteland en de streek voortbrengt. Kom dus culinair genieten in Salland.

 

Salland proeven


Een kop koffie met een lekkernij, een geurende kop soep, verfrissende ijsgerechten of een uitgebreid diner: alles wordt geserveerd met Sallandse gemoedelijkheid. De Sallandse gastheren en gastvrouwen laten u graag mee genieten van hun liefde voor lekker eten en drinken.

Salland eten en drinkenKunst en eten op een historische locatie in Wijhe


Galerie Brasserie 1703 staat voor hedendaagse kunst in een sfeervol ingerichte molen uit 1703, waar u kunt genieten van een kop koffie maar ook van een lunch of diner met een goed glas wijn. Naast de permanente kunstexposities van regionale kunstenaars kunt u in het sfeervolle restaurant of op het ruime terras genieten van een drankje of een hapje. Van de kostelijke Wijhese krentenwegge bijvoorbeeld, of overheerlijke zelfgesneden plakken vers brood met alles erop en eraan. Voor de kids is er een gezellige speelhoek. Kom gezellig langs in Galerie Brasserie 1703.

 

De Olsterhof


Gaat u Salland verkennen op de fiets, te voet of met de auto dan is het een must om onderweg even aan te leggen bij De Olsterhof van Simone Drosten en Hans Jansen in het hartje van Olst. Zij hebben het uit 1860 daterend landhuis omgetoverd tot een sfeervolle lifestyle winkel, met brocante, buitenkleding, country boots en spullen die het buitenleven veraangenamen.
www.deolsterhof.nl

 

Havezate De Haere: buitengewoon genieten

 

Ten zuiden van het dorp Olst, ligt verscholen in het groen de eeuwenoude havezate De Haere. De benedenverdieping van dit prachtige landhuis is open voor publiek. U kunt er bijvoorbeeld na een wandeling of fietstocht de wisselende kunstexposities bekijken. Ook kunt u genieten van een hapje of een drankje in het landhuis of op het terras aan de slotgracht. De Haere beschikt over een kleine kaart met veel streekproducten. Ook buiten de havezate valt veel te genieten. Zo zijn er op het landgoed vier wandelingen uitgezet die langs de ruïne, de zonnewijzer en over de bunkers en kazematten van De IJssellinie gaan. Meer informatie over arrangementen, openingstijden en culturele evenementen vindt u op de site dehaere.

 

School van Frieswijk


Op een prachtig landgoed is een sfeervolle accommodatie gevestigd in drie voormalige klaslokalen die zijn omgebouwd tot multifunctionele ruimtes geschikt voor: uitvoeringen, trainingen, exposities, vergaderingen, cursussen, presentaties etc. Met elke maand bijzondere optredens. Van chansons tot pop van folk tot singer/songwriter en poëzieprogramma’s; een kwalitatief hoogstaand cultureel aanbod op het landgoed Frieswijk. De locatie beschikt over een groepsruimte die gebruikt kan worden voor vergaderingen, teambijeenkomsten en trainingen. Daarnaast is een van de voormalige schoollokalen omgebouwd tot een modern appartement voor 2 – 5 personen. Dit alles gelegen op een prachtig landgoed met een fraaie wandelroute, door het bos en de landerijen, die vanuit de School in ruim een uur gelopen kan worden. Een bijzondere locatie met een bijzonder aanbod.

<- Terug naar overzicht